Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την άδικη εξαίρεση των σπουδαστών των Εσπερινών Σχολείων και των Σ.Δ.Ε. από το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ.

Είναι χρέος της Πολιτείας η διασφάλιση ισότιμων προϋποθέσεων για όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους, δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αποστρέφει το βλέμμα της ξανά και ξανά. Παρά το φιλόδοξο του εγχειρήματος για την υποστήριξη των μαθητών και τη διασφάλιση των εκπαιδευτικών τους αναγκών, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δημιουργεί ταυτόχρονα σοβαρούς αποκλεισμούς και ανισότητες.

Το ηλικιακό όριο που προβλέπει η εν λόγω ΚΥΑ για τους δικαιούχους των επιταγών (voucher) αποκλείει πολλούς σπουδαστές των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων για τους οποίους το ηλικιακό όριο είναι 19 ετών, αλλά και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για τους οποίους το ηλικιακό όριο είναι 18-24 ετών.

Πολλοί από του μαθητές – σπουδαστές αυτούς είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών τους, ενώ επιπροσθέτως, το εισοδηματικό κριτήριο των 6.000 ευρώ ετησίως χρήζει αναθεώρησης και τροποποίησης, καθώς πέρα από το γεγονός ότι είναι ιδιαιτέρως ασφυκτικό, αποκλείει χιλιάδες οικονομικά αδύναμους μαθητές

Το πλήρες άρθρο από την ιστοσελίδα alfavita.gr :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfr_cIP2Hg99V1OtH0j–fF7cvNTrQZGMb78jqXAyVMxHg39A/viewform?usp=sf_link