1456

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ για την σχολική χρονιά 2016-17 έχουν ξεκινήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2016 και θα  ολοκληρωθούν  στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.  Οι Τομείς και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας κατά την σχολική χρονιά 2016-17 είναι:

ΤΟΜΕΙΣ:

 •  Διοίκησης και Οικονομίας
 •  Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
 •  Μηχανολογίας
 •  Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
 •  Πληροφορικής
 •  Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

 

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

 Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού

Τεχνικός Οχημάτων

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων

Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών 

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

Αισθητικής Τέχνης

(κάντε κλίκ σε κάθε ειδικότητα για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες)

 

 

Τονίζουμε στους ενδιαφερομένους τα παρακάτω:

 • Στο σχολείο μας μπορούν να  εγγραφούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι (με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ) είναι απόφοιτοι: Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛΕΠΑΣ ΤΕΕΕΠΛΤΕΛ,ΤΕΣ

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛΤΕΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν Πτυχίο σε άλλη  ειδικότητα Τομέα του οποίου έχουν ήδη Πτυχίο διαφορετικής ειδικότητας εγγράφονται στην Γ’ τάξη ΕΠΑΛ. (ΠΡΟΣΟΧΗ ! ! Με  εγκύκλιο που ανακοινώθηκε μόλις στις 7/9/2016  η περίπτωση αυτή θα ισχύσει απο την  σχολική χρονιά 2017-18 και οχι απο φέτος)   Οι απόφοιτοι  ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛΤΕΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο σε ειδικότητα διαφορετικού Τομέα από αυτόν που  έχουν ήδη Πτυχίο εγγράφονται στην Β’ τάξη ΕΠΑΛ  Οι απόφοιτοι Γυμνασίου παρακολουθούν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών  και κατά την αποφοίτηση τους αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου αλλά και Πτυχίο της ειδικότητας που έχουν επιλέξει. Επίσης Απολυτήριο και Πτυχίο ειδικότητας μπορούν να αποκτήσουν και οι εγγραφόμενοι στην Β’ τάξη με Πτυχίο ΤΕΕ ΤΕΛ ΕΠΑΣ ΤΕΣ ΕΠΛ. Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και των ισοτίμων με αυτό τίτλων σπουδών  που εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. αποκτούν μόνο  Πτυχίο Ειδικότητας και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας τους. Το πρόγραμμα σπουδών στην περίπτωση αυτή κατανέμεται σε τρεις ημέρες την εβδομάδα οπότε οι μαθητές αυτοί παρακολουθούν μαθήματα μόνο τρεις ημέρες εβδομαδιαίως τις ώρες από 18:00 μέχρι  21:30.

 • Με τον νόμο (4386 του 2016) η φοίτηση στα ΕΠΑΛ  αυξάνεται προαιρετικά για ένα χρόνο που ονομάζεται  «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας». Η επιπλέον φοίτηση δίνει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα και οδηγεί ευκολότερα τον μαθητή στην λήψη άδειας άσκησης επαγγέλματος επιπέδου 5 (μέσω διαδικασίας πιστοποίησης)  και επομένως την άμεση έναρξη επαγγέλματος. Η φοίτηση στον μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας περιλαμβάνει εκπαίδευση σε χώρο εργασίας και σε Μάθημα Ειδικότητας αλλά και Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης στη σχολική  μονάδα. (Έτσι η φοίτηση στα πρωινά ΕΠΑΛ γίνεται 4 ετής)
 • Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ η φοίτηση είναι 4 χρόνια με μειωμένο όμως απογευματινό ωράριο (18:00-21:35).  Εάν κατά την φοίτηση τους, οι μαθητές μας αποκτήσουν προϋπηρεσία (600 ημερομισθίων) σε εργασία ανάλογη της ειδικότητας που σπουδάζουν δεν χρειάζεται επιπλέον φοίτηση τους στην τάξη μαθητείας και έτσι αποκτούν άμεσα το Πτυχίο ειδικότητας και την άδεια άσκησης επαγγέλματος επιπέδου 5 (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης)..
 • Οι απόφοιτοι μας ανεξάρτητα αν θα αποκτήσουν μόνο Πτυχίο η και  Απολυτήριο και εφόσον διαθέτουν ήδη Απολυτήριο (σαν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ)  έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  μέσω ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για την συνέχιση των σπουδών τους. (Ενημερωθείτε σχετικά με τις επιτυχίες των μαθητών μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο Επιτυχόντες ΑΕΙ/ΤΕΙ )
 • Το όριο απουσιών των μαθητών μας σε σχέση με τα πρωινά Λύκεια είναι  αυξημένο (130 απουσίες)
 • Οι εγγραφόμενοι μαθητές δικαιούνται μεταφοράς προς το σχολείο αν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 4 χιλιόμετρων από την έδρα του σχολείου.
 • Για τους μαθητές μας που ενοικιάζουν σπίτι αποδεδειγμένα με σκοπό την φοίτηση τους στο σχολείο,  χορηγείται επίδομα ενοικίου.
 • Στους μαθητές μας χορηγείται αναβολή στράτευσης μέχρι την αποφοίτηση τους
 • Με βεβαίωση φοίτησης από το  σχολείο μας, χορηγείται στους μαθητές μας κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (ισχύει για τους μαθητές από 16 ετών και άνω)
 • Οι τελειόφοιτοι μας έχουν την δυνατότητα διεκδίκησης  υποτροφιών όπως,  του Ιδρύματος Ραπτέλλη της Eurobank ή του ΙΚΥ.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα κάνοντας κλικ στον παρακάτω υπερσύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/1ZK8i8MpEyDBgnmsxFFEfREJqBBm-nnZ2e3-m4HCaW40/viewform?usp=send_form

 ΠΡΟΣΟΧΗ!  ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΜΕΧΡΙ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016