1221

Η ταινία μικρού μήκους “Δωρο θεού..” αποτελεί την συμμετοχή του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ Μυτιλήνης στον διαγωνισμό Cineμαθεια  2014-15.

Η ταινία η οποία βραβεύθηκε με Ειδική διάκριση για «Τη θεματική της στόχευση στην αναγκαιότητα ύπαρξης κοινωνικού ήθους» αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας για την επίδειξη των δυνατοτήτων της τέχνης του κινηματογράφου σαν δυναμικό εργαλείο  προαγωγής Παιδείας που πρέπει να είναι και ο βασικός στόχος κάθε σύγχρονου Σχολείου. Δηλαδή η προαγωγή θετικών αξιών και στάσεων ζωής για μια κοινωνία καλύτερη.

Θετικό σημείο της διοργάνωσης ήταν η προβολή των ταινιών σε κινηματογραφική αίθουσα πράγμα που ανέδειξε την πραγματική διάσταση της κάθε δημιουργίας.

Αρνητικό σημείο  ηταν κατά την γνώμη μας (και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές) η υποκειμενικότητα στην αξιολόγηση των έργων από την επιτροπή  χωρίς ίχνος  αιτιολόγησης και δίχως να ληφθεί υπόψιν ο χαρακτήρας του διαγωνισμού ο οποίος αφου αφορά την εκπαίδευση και όχι κάποιες “ανεξάρτητες παραγωγές”, θα έπρεπε κατά κύριο λόγο, να  αξιολογεί τα εικαστικά δρώμενα σε συνδυασμό με τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του κάθε έργου, μέσα πάντα στα πλαίσια της προτεινόμενης θεματολογίας.

Η ταινία μας η οποία και καταχειροκροτήθηκε κατά την προβολή της στον διαγωνισμό επαλήθευσε τον κανόνα ότι «η πραγματική αξία μιας προσπάθειας φαίνεται πάντα στο χειροκρότημα» αφου ο θεατής είναι εντέλει ο πραγματικός κριτής της κάθε προσπάθειας.

 

Παρακολουθήστε την ταινία