Η ταινία μικρού μήκους : «Μην σωπαίνεις…» παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους cineμαθεια Ιούνιος 19 στην Χίο και απέσπασε τις παρακάτω διακρίσεις:

Δεύτερο Βραβείο καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας,

Πρώτο Βραβείο Σεναρίου

Πρώτο Βραβείο Γυναικείου Ρόλου.

Σε μια εποχή που οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και στην χωρα μας ολοένα και πολλαπλασιάζονται οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να μένουν αμέτοχοι τουλάχιστον σε ότι αφορά περιπτώσεις μαθητών τους.

Με έναυσμα την παραπάνω διαπίστωση και με δεδομένη την έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας για το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα η ταινία μας εστιάζει στην στάση που θα πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου όταν υποψιάζονται περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Η ταινία, το σενάριο της οποίας ειναι προϊόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, αρχικά απεικονίζει τα ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα που εμφανίζει ένας κακοποιημένος μαθητής. Στην συνέχεια εστιάζει στις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάποιος εκπαιδευτικός για να ανακαλύψει πιθανή κακοποίηση μαθητή του. Παράλληλα καταγγέλλει την αδιαφορία κάποιων εκπαιδευτικών σε συνάρτηση με τον «φόβο» που τους περιβάλλει σε κάθε πιθανή ανάμιξη τους στην αποκάλυψη περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας. Τέλος προβάλει τις ενέργειες που ο νόμος ορίζει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Κύριος σκοπός της κινηματογραφικής μας ομάδας εκτός από την συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι να ευαισθητοποιήσει τις σχολικές κοινότητες και να αποτελέσει ένα βοήθημα ιδιαίτερα προς τους εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και αντιμετώπιση περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας μαθητών τους.