Σχετικά με τις εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ για την σχολική χρονιά 2018-19 σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας οι φετινές εγγραφές, μετεγγραφές ή ανανεώσεις εγγραφής στα ΕΠΑΛ-ΓΕΛ πρέπει να δηλωθούν ηλεκτρονικά από 14 μέχρι 31 Μαιου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/.

30/5/2018 NEO !!το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής της «Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής – Δήλωσης Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-2019
στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, μέχρι την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 22.00 (10.00 μ.μ.).

NEO! Η εφαρμογή θα ξανανοίξει από 22-29/6 προκειμένου να ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της δήλωσης προτίμησής σας και απο 25/6 για να υποβάλλετε νέα αίτηση σε περίπτωση μη υποβολής ή μη έγγρισης της ήδη υποβεβλημένης αιτησής σας .

Για να μπορέσει κάποιος να έχει πρόσβαση στην αναφερόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του ΤΑΧΙΣΝΕΤ που χρησιμοποιεί για την φορολογική του δήλωση. Αν ο ενδιαφερόμενος είναι ενήλικος θα χρησιμοποιήσει τους προσωπικούς του κωδικούς και αν είναι ανήλικος (εξαρτώμενο μέλος) τους κωδικούς του κηδεμόνα του. Επίσης απαιτείται έγκυρο email.

Επομένως οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν στο σχολείο μας είτε θα πρέπει να μπουν μόνοι τους στη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία, είτε να προσέλθουν στο σχολείο μας με τους κωδικούς τους TAXIS, έγκυρο email, τα στοιχεία εγγραφής και στοιχεία ταυτοπροσωπίας για να πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους για την σχολική χρονιά 2018-19.Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της εγγραφής αφού οριστικοποιηθούν τα τμήματα θα πρέπει να τα προσκομίσουν στο σχολειο μέχρι την 29η Ιουνίου 2018.

Οι μετεξεταστέοι/ες μαθητές/τριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι/ες περιμένουν την έκδοση αποτελεσμάτων από τη δεύτερη εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και όσοι/ες δεν έχουν υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης για λόγους ανωτέρας βίας, έχουν τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ. από από την 27η έως την 29η Ιουνίου 2018.

Οι Τομείς και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας κατά την σχολική χρονιά 2018-19.

ΤΟΜΕΙΣ:

  •  Διοίκησης και Οικονομίας
  •  Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  •  Μηχανολογίας
  •  Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
  •  Πληροφορικής
  •  Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού

Τεχνικός Οχημάτων

Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών 

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

Αισθητικής Τέχνης

Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

(κάντε κλίκ σε κάθε ειδικότητα για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες)

Τονίζουμε στους ενδιαφερομένους τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τον νόμο 4547 _12/6/2018 η φοίτηση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ είναι πλέον απο την σχολική χρονιά 2018-19  τριετής

Στο σχολείο μας μπορούν να  εγγραφούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι (με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ) είναι απόφοιτοι: Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛΕΠΑΣ ΤΕΕΕΠΛΤΕΛ,ΤΕΣ η παλιών Κατωτέρων Τεχνικών Σχολών

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν να αποκτήσουν Πτυχίο σε άλλη  ειδικότητα Τομέα του οποίου έχουν ήδη Πτυχίο διαφορετικής ειδικότητας εγγράφονται στην Γ’ τάξη ΕΠΑΛ.

Οι απόφοιτοι  ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛΤΕΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο σε ειδικότητα διαφορετικού Τομέα από αυτόν που  έχουν ήδη Πτυχίο εγγράφονται στην Β’ τάξη ΕΠΑΛ.

Οι απόφοιτοι Γυμνασίου παρακολουθούν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών  και κατά την αποφοίτηση τους αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου αλλά και Πτυχίο της ειδικότητας που έχουν επιλέξει. Επίσης Απολυτήριο και Πτυχίο ειδικότητας μπορούν να αποκτήσουν και οι εγγραφόμενοι στην Β’ τάξη με Πτυχίο ΤΕΕ ΤΕΛ ΕΠΑΣ ΤΕΣ ΕΠΛ.

Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και των ισοτίμων με αυτό τίτλων σπουδών  που εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. αποκτούν μόνο  Πτυχίο Ειδικότητας και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας τους. Το πρόγραμμα σπουδών στην περίπτωση αυτή κατανέμεται σε τρεις ημέρες την εβδομάδα οπότε οι μαθητές αυτοί παρακολουθούν μαθήματα μόνο τρεις ημέρες εβδομαδιαίως τις ώρες από 18:00 μέχρι  21:30.

Μετά την λήψη Απολυτηρίου και Πτυχίου δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας». Η επιπλέον φοίτηση δίνει Πτυχίο επιπέδου 5 και τον  οδηγεί ευκολότερα στην λήψη άδειας άσκησης επαγγέλματος  (μέσω διαδικασίας πιστοποίησης)  και επομένως την άμεση έναρξη επαγγέλματος. Η φοίτηση στον μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας περιλαμβάνει εκπαίδευση σε χώρο εργασίας και σε Μάθημα Ειδικότητας αλλά και Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης στη σχολική  μονάδα.

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ εάν κατά την φοίτηση τους, οι μαθητές μας αποκτήσουν προϋπηρεσία τουλάχιστον τριακόσια (300) ημερομίσθια ή τριακόσιες (300) ημέρες ασφάλισης ως αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες στην ειδικότητα που αποφοιτούν δεν χρειάζεται επιπλέον φοίτηση τους στην τάξη μαθητείας και έτσι αποκτούν άμεσα μαζί με το Πτυχίο ειδικότητας και την άδεια άσκησης επαγγέλματος (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης).

Οι απόφοιτοι μας ανεξάρτητα αν θα αποκτήσουν μόνο Πτυχίο η και  Απολυτήριο και εφόσον διαθέτουν ήδη Απολυτήριο (σαν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ)  έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ ΤΕΙ, Στρατιωτικές σχολές , Αστυνομία, Πυροσβεστική  μέσω ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για την συνέχιση των σπουδών τους. (Διαβάστε περισσότερα Σε ποιές Σχολές μπορούν να εισαχθούν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ)

Κατ’ εξαίρεση στους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ δίνεται η δυνατότητα διεκδίκησης σχολών ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης  και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με ιδικό ποσοστό 1% επιπλέον επι του συνολικού ποσοστού εισαγωγής στις παραπάνω σχολές.

(Ενημερωθείτε σχετικά με τις επιτυχίες των μαθητών μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο Επιτυχόντες ΑΕΙ/ΤΕΙ )

Το όριο απουσιών των μαθητών μας σε σχέση με τα πρωινά Λύκεια είναι  αυξημένο (130 απουσίες)

Οι εγγραφόμενοι μαθητές δικαιούνται μεταφοράς προς το σχολείο αν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 4 χιλιόμετρων από την έδρα του σχολείου.

Για τους μαθητές μας που ενοικιάζουν σπίτι αποδεδειγμένα με σκοπό την φοίτηση τους στο σχολείο,  χορηγείται επίδομα ενοικίου.

Στους μαθητές μας χορηγείται αναβολή στράτευσης μέχρι την αποφοίτηση τους

Με βεβαίωση φοίτησης από το  σχολείο μας, χορηγείται στους μαθητές μας κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (ισχύει για τους μαθητές από 16 ετών και άνω)

Οι τελειόφοιτοι μας έχουν την δυνατότητα διεκδίκησης  υποτροφιών όπως,  του Ιδρύματος Ραπτέλλη της Eurobank ή του ΙΚΥ.