ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το Υπουργείο στα εσπερινά λύκεια όλης της επικράτειας προβλέφθηκε για το πρώτο τεστ η απευθείας διανομή τους στα σχολεία. Τα τεστ θα βρίσκονται στα σχολεία έως το Σάββατο 10/4, και θα τα προμηθευτούν οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες εντός του Σαββατοκύριακου, ακολουθώντας τις οδηγίες των Διευθυντών των σχολικών μονάδων. Οπότε παρακαλούμε τους μαθητές μας να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας μας για όποια νέα ανακοίνωση όταν παραλάβουμε τα self test.

…………………………………………………………….

Σχετικά με την διαδικασία που απαιτείται από την Δευτέρα 12/4/2021 να εφαρμόζουν μαθητές και καθηγητές προκυμμένου να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία ανακοινώθηκαν απο το Υπουργείο Παιδείας τα παρακάτω που θα πρέπει να εφαρμόζουν αφού παραλάβουν τα τεστ από φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους (επιπλέον για τους ενήλικες μαθητες μας χρειάζεται βεβαίωση φοίτησης την οποία τους την εχουμε αποστείλει ήδη με email )

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Σε περίπτωση που οι μαθητές δεν προσέλθουν την Δευτέρα η την Πέμπτη στο σχολείο θα πρεπει να κάνουν την αναφερομενη παραπανω διαδικασία την πρώτη μερα που θα επανέλθουν στο σχολειο.

Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/.

Αν το self-test είναι θετικό:

Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.