Απο το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε οτι:

«Λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30».

Επιπλέον, δίνεται παράταση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων  Εγγραφής, Ανανέωσης εγγραφής και Μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. έως την Παρασκευή  03 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59»

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία εγγραφών οι ειδικοτητες (Γ τάξηΝοσηλευτικής και Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων έχουν σχεδόν καλύψει τον μέγιστο αριθμό προβλεπόμενων μαθητών. Ετσι είναι πιθανόν όσοι γράφονται στο εξής και μέχρι το τέλος της προθεσμίας να μην ενταχθούν τελικά στο δυναμικό των προαναφερθέντων τμημάτων. Οι υπόλοιπες ειδικότητες ενώ έχουν αυξημενη ζήτηση έχουν ακόμα περιθώρια εγγραφής. Πρόκειται για τις παρακάτω ειδικοτητες οι απόφοιτοι των οποίων έχουν αυξημένες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης  :

Υπενθυμίζουμε ότι απευθείας σε ειδικότητα της Γ τάξης μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές που έχουν Πτυχίο από οποιοδήποτε ΕΠΑΛ του νόμου 4386/2016 και μερικές περιπτώσεις μαθητών αποφοίτων ΕΠΑΛ του νόμου Ν.3475/2006 σε άλλη ειδικότητα του Τομέα τους. Οι μαθητές αυτοί αποκτούν Πτυχίο με ένα μόνο χρόνο σπουδών.

Σε ότι αφορά τους Τομείς της Β τάξης υπάρχουν ακόμα περιθώρια εγγραφής σε όλους τους Τομείς που διαθέτει το σχολειο μας όπως:

  • Πληροφορικής
  • Ηλεκτρολογίας /Ηλεκτρονικής
  • Μηχανολογίας
  • Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
  • Διοίκησης και Οικονομίας
  • Υγείας -Πρόνοιας
  • Δομικών Εργων

Υπενθυμίζουμε ότι στην Β τάξη του σχολείου μας μπορούν να εγγραφούν απευθείας απόφοιτοι ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, ΤΕΕ, ΤΕΣ, ΤΕΛ, ΕΠΛ, οσοι έχουν προαχθεί απο την Α τάξη ΕΠΑΛ και επίσης να μετεγγραφούν μαθητές απο άλλα ΕΠΑΛ η Γενικά Λύκεια. Οι μαθητές αυτοί με δύο χρόνια σπουδών αποκτούν Πτυχίο αλλά και Απολυτήριο αν δεν έχουν ήδη.

Τέλος υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για τους αποφοίτους Γυμνάσιου να εγγραφούν στην Α τάξη για απόκτηση Απολυτηρίου και Πτυχίου ειδικότητας με 3 χρόνια σπουδών.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο σχολειο μας κατά την επόμενη σχολική χρονιά να επισπεύσουν την διαδικασία εγγραφής τους γιατί τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πάντα υπερφόρτωση του μηχανογραφικού συστήματος γεγονός που μπορεί να τους εμποδίσει να εγγραφούν και να φοιτήσουν τελικά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας σχολείου 2251047721. Εργάσιμες ημέρες και  Ώρες 17:30 – 21:30

Email: mail@1epal-esp-mytil.les.sch.gr